Jenilin & Hållbarhet

En av de viktigaste delarna för oss på Jenilin är hållbarhet och unikitet. Vår ideologi är att erbjuda konsumenter hållbar inredning, vilket ledde till att vi tidigt beslutade om att enbart (i så stor utsträckning det går) arbeta med skandinaviska företag som har europeisk tillverkning. På så vis undviker vi långa transporter och kan vara mer delaktiga i produktionen. Dessutom kan vi känna oss trygga med att våra europeiska lagar för rättvisa arbetsförhållanden skyddar personal längs hela kedjan.  

Paketering

I så stor utsträckning det går använder vi oss av förpackningar i återvunnet material. Dessutom försöker vi återanvända våra leverantörers förpackningar och stötdämpande material när det känns lämpligt. Vi har även valt leverantörer av förpackningar och stötdämpande material med transportkedjan i åtanke.

Tillverkning

Våra egentillverkade produkter görs i Sverige. Vi väljer endast att köpa in produkter som har tillverkning i Europa, detta för att försäkra oss om att personal längs hela tillverkningskedjan skyddas av våra europeiska lagar. Att ingen människa utnyttjas till minimilöner eller dåliga arbetsförhållanden är väldigt viktigt för oss, och detta är svårare att kontrollera i andra länder som inte har samma trygghetslagar som vi i Europa.

Transport

Ytterligare en anledning till att vi håller oss till europeisk tillverkning är kortare transportsträckor. Vår försäljning på hemsidan sker i första steget inom Sverige av samma anledning. Detta kan komma att förlängas till norden och eventuellt Europa.

Drömmen om Jenilin startade i Januari 2021 av två systrar, redo
att ta sig an något dom aldrig tidigare gjort. Med en arbetskarriär inom
e-handel och marknadsföring började planer smidas om att skapa något eget. Resultaten landade i en e-handel med inriktning mot inredningsdetaljer. 

Hos Jenilin hittar du hållbara inredningsdetaljer för hemmet.
Det ska vara enkelt att shoppa med gott samvete, både när man tänker på miljö och hela arbetskedjan som lett fram till att produkten hamnar i dina händer. Genom att byta ut textiler och inredningsdetaljer kan du förvandla hela hemmet, utan att byta ut tunga möbler.

Två systrar

Jenilin drivs av två systrar som heter Jennie och
Linda. Efter timmar av brainstorming vid köksbordet var det från våra namn som
bolagets namn skapades. De tre första bokstäverna i bådas namn som binds ihop
med ett "i" och som också står för interior. 

Linda är en utbildad marknadsförare som har många års erfarenhet inom branschen. Jennie har en utbildning inom e-handel bakom sig och har arbetat inom området i olika roller. 

Tillsammans ser vi fram emot att skapa en inspirerande plats på nätet, där du enkelt kan klicka hem nya inredningsdetaljer som förvandlar ditt hem på ett ögonblick. Vare sig du vill inspireras och ändra smådetaljer, eller önskar få ett helt nytt rum serverat i din favoritstil.

Organisationsnummer: 559309-0136