Fixa-höstmyset.inredning

Fixa höstmyset med sju snabba tips

Det bästa sättet att ta till vara på varje årstid är att inreda hemmet efter säsong. Varje årstid har sin charm och olika funktionalitet i hemmet. Under våra mörkare månader som infaller under höst och vinter är hemmet en plats för att stanna inne, krypa ner under en varm filt och dricka massor av te. Det är därför viktigt att göra hemmet extra mysigt under höst och vinter, så att du bara längtar efter att få mysa i soffan. 

1. Ljus, ljus och ljus!
Både lampor som lyser upp mörka vrår som doftljus och stearinljus. Sätt upp mindre lampor på fönsterblecket, ha en golvlampa i hörnet jämte soffan och tänd ljus. Ingenting skapar mysfaktor på samma sätt som tända värme- och stearinljus. Doftljus både inger mysfaktor samtidigt som du får hemmet att lukta gott.
Stearinljus är dessutom en perfekt detalj att variera färgerna på i hemmet. Mörkare dova färger sätter stämningen till vintern, medan färgglada skapar rätt känsla till våren. 

2. Varma dova färger
Efter sommaren brukar vi längta mer efter dova färger. Genom att välja en varm palett på färgerna skapar du myskänslan samtidigt som hemmet upplevs mer inbjudande. 

3. Höstblommor 
Fortsätt med helgbuketten fast i en höstig variant. Ett annat sätt att bjuda in hösten är att plocka in naturen. Samla kottar, kvistar och färgglada löv. Dekorera korgar, fyll skålar eller låt en kotte ligga på bordet som dekoration.

4. Storstädning
För att bjuda in varje årstid ordentligt är det bästa tipset att tajma storstädningen med nya inredningen. Ingenting får en att trivas mer än att varje vrå har blivit avdammad. 

Här kan vi tipsa om att städa med five oceans produkter. Produkterna lämnar en härlig doft som varar lång tid efter städningen. 
Extra tips: väldigt många glömmer bort att man ska tvätta sina kuddar och täcken emellanåt, inte bara lakanen. Passa på att tvätta även dessa medan du ändå storstädar. Läs vårt inlägg om hur du städar sängen på bästa sätt här

5. Fixa sovrummet
Många lägger allt fokus på vardagsrummet inför alla mysiga kvällar framför tv:n. Men även sovrummet bör få kärlek. Fixa mysbelysning även här, fluffa upp kuddarna, få upp tavlor på väggarna, lägg en pläd längs fotändan och investera eventuellt i ett par mysiga hotellkuddar. Hotellkuddar både får sängen att se lyxigare ut, samtidigt som det är ett perfekt stöd när du vill sitta i sängen och läsa eller hänga kvar lite extra i sovrummet på morgonen. 

6. Mysiga filtar, fluffiga handdukar och varma mattor
Hösten är en årstid att få varva ner och spendera mer tid i hemmet. Byt ut pläden mot en fluffig och varm. Byt ut handdukarna mot en tjockare variant (tips: maxime) att få gotta in sig i efter duschen. Fyll på med extra kuddar i soffa och säng. 
Saknar du en matta bör en sådan införskaffas. Förutom att mattan skyddar fötterna mot det kalla golvet ger det även ett med inbjudande och mysigt intryck. 

7. Te, soppor och grytor
Det är inte bara hemmet som ändras efter säsong, även vad vi är sugna på att äta. När det är kallt ute längtar vi mer än någonsin efter varma långkok, en god soppa eller att avsluta dagen med en kopp te. Tips är att variera te-smakerna, en perfekt tid att hitta nya favoritsmaker på. 

Har ni fler tips på hur man skapar höstkänslan - dela med er nedan!

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar