Skapa restaurangkänsla hemma

Skapa restaurangkänsla hemma

Alla hjärtans dag närmar sig, inom restaurangbranschen även känt som alla tvåors-dag. Är det något vi lärt oss under pandemin är det att lyxa till det i hemmet. Önskar du inspiration inför kommande middagsbjudning ger vi dig lite tips på hur du skapar restaurangkänsla hemma. Det enda negativa är att man får ta hand om disken själv. 

Bordstextiler
En fin bordsduk som pryder bordet, bordstabletter som visar vart maten ska stå och fram med linneservetterna. En fin restaurang vet att för speciella tillfällen är estetiken viktig. För att skapa en riktig restaurangkänsla bör man därför lägga till textiler för dukningen. 

Sunshine bordsduk  /   Linneservetter 4-pack   /    Vasa servettring   /    Oslo servettring  /   Underlägg till glas, flaska och kastruller

Levande ljus
Släck i taket och skapa myskänsla med tända ljus. Det är lättare att komma ner i varv och landa i stunden om man inte störs av starka ljuskällor. 
Här passar vi även på att tipsa om våra favoritkronljus från Delsbo Candle. Kronljusen finns i flera olika färger, vilket innebär att du kan matcha ljusen med dukningen. Ljusen har även lång brinntid, så middagsbjudningen kan vara i flera timmar. 

Två- eller tre rätters
Förrätt, middag och/eller efterrätt - vilken person är du? Personligen är jag väldigt svag för just efterrätt. 
Dem bästa restaurangbesöken är när man sitter länge och tiden flyger förbi. Förbered en riktig smakupplevelse genom att planera in flera rätter. Är det inte riktigt din grej att stå i köket - duka upp en god ostbricka som ni kan snacksa på medan ni väntar på att restaurangen levererar maten. Vill du lyxa till det extra så planera in specifik dryck till dem olika rätterna. 

Utskriven meny
Höj förväntningarna genom att skriva ut en meny som du lägger på varje plats. Är ni ett kompisgäng som ska laga mat tillsammans eller har delat upp maträtterna, skriv in personens namn i beskrivningen till maträtten. En uppskattad grej som du enkelt kan skriva ihop i ett word-dokument, men som får dina gäster att känna att du verkligen ansträngt dig. 

Finporslin och vinglas
Har du finporslin ska dessa självklart nyttjas när du lagt ner din själ på dukningen. Att dricka ur vinglas även om det är läsk som bjuds på är en enkel och självklar vardagslyx. 

Dov musik
Det är väldigt sällan det är helt tyst i en restaurang. Sätt på en stämningsfull lista på låg volym som spelas i bakgrunden. 

Blommor och växter
För att få in en mjuk och lite avväpnande känsla i rummet är växter alltid välkommet. Tänk på att inte ha för höga växter mitt på bordet, du vill ju kunna se din middagsdate. Men ställ gärna fram flera mindre vaser med små blommor i eller lägg ut några gröna kvistar som dekoration, eller varför inte piffa till dina servetter med en enkel tulpan?

Njut av sällskapet! Det viktigaste av allt är för en trevlig middag är sällskapet. Bjud på dig själv och njut av maten ni äter. När man fått till restaurangkänslan hemma kan man i sitt hem förgylla kvällen men något litet extra. Så för en extra härlig kväll, vare sig man är på sin tredje date, äter med fina vänner eller har en trevlig kväll med sin familj så kommer här ett extra tips. Spel! Bjud in till konversation med Bästa snacket tex som finns att köpa hos bla Lagerhaus. Frågespel som detta bjuder på massor av kluriga frågor för att lära känna varann bättre och sätter extra piff på kvällen!

Glad alla hjärtans dag!

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar