Höstens inredningstrender 2021 med JosefssonLjung och Jenilin

Höstens inredningstrender med inredningsduon JosefssonLjung

JosefssonLjung inredningsbyrå

Erik Josefsson och Karin Ljung grundade sin inredningsbyrå 2019. Den lilla byrån har ett stort engagemang för både sina kunder och för varje hem dom stylar. Det viktiga för denna duo är helheten, att från ett första möte med kunden få vara delaktiga och utforma varje unikt uppdrag in i minsta detalj. Både Karin och Erik har en utbildning inom inredning. Erik har även studerat marknadsföring och Karin har arbetat i möbelbranschen i många år. Så det här med inredning är något dessa två verkligen kan. På grund av detta tillsammans med att dom är så härliga personer så slog vi oss ner för ett samtal om höstens styling trender. Så hur ser denna duo på hösten som kommer?


Vilka är de största inredningstrenderna för hösten 2021?

I höst ser vi gärna att man fortsätter med den jordnära färgpaletten som har funnits ett tag, men att man nu byter ut den mot en lite murrigare nyans. Använd er av mörkbruna textilier och möbler, tänk lite 70-tal. Detta ser man även tydligt i den fluffiga mattan som används mycket nu och kommer även fortsätta i höst. 

Möbler i trä är fortsatt trendigt och hjälper till att skapa värme i ett rum. Det vi också ser mer och mer är man ska våga bryta av den entoniga paletten med utstickande möbler eller detaljer i accentfärger. 

De största inredningstrenderna för hösten 2021

mörkbruna textilier och möbler heta hösttrenderFotograf för de två bilderna ovan: Alen Cordic

Vad ska man undvika för att sticka ut i höst?

För att sticka ut är bästa tipset att leta efter saker på auktion och loppis som man sedan blandar upp med mer moderna saker. Det man ska undvika är att köpa ett koncept rakt av, våga istället vara personlig. 

Våga vara personlig när du inreder.Fotograf: Alen Cordic


Ser ni några återkommande trender?

Den återkommande trenden är nog framförallt att många lägger mer och mer tid och energi på sitt hem, under pandemin har hemmet blivit den viktigaste platsen för många och att då trivas där är a och o. Här är det ett varmt och välkomnande hem de allra flesta eftersträvar! 

Återkommande trendFotograf: Alen Cordic


Finns det några viktiga detaljer eller "regler" som alltid bör följas när det kommer till styling?

De saker vi gör i varje projekt vi gör är följande:

  • Blandar gammalt och nytt för att få ett personligt hem. 
  • Inreder med mycket gröna växter för att få in liv i hemmet. 
  • Inreder med varma färger för att få en mysig känsla.
  • Tillför mycket belysning, vi älskar lampor, dels för att de är mysigt att tända en mörk höstkväll men också för att de agerar snygga inredningsdetaljer. 

Inred med varma färgerFotograf: Alen Cordic

Vad vill ni se mer av under denna höst?

I höst längtar vi efter middagar, fina dukningar och hem som inreds för sociala sammanhang, vi längtar efter att bjuda in de alla vänner för att umgås precis som innan pandemin igen! 

Hem som inreds för sociala sammanhangFotograf: Alen Cordic

Några av punkterna vi på Jenilin verkligen tar till oss är att blanda gammalt och nytt, vi gillar just den tanken då den går hand i hand med vår syn på hållbar inredning. Detaljer och möbler från loppis tillsammans med nya, närproducerade är vägen vi vill gå när vi inreder. Vi ser också fram emot att inreda med naturnära färger och en fluffig matta. Och kanske mest av allt… Vi längtar så till middagar med fina dukningar som avnjuts med härliga vänner.

Tack till Karin och Erik för er kunskap och inspiration.
Samtliga bilder är från stylingar från JosefssonLjung.

Logga JosefssonLjung

Behöver du stylinghjälp med ditt hem, eller styling inför flytt? Då är JosefssonLjung byrån för dig. Här får du personlig hjälp och ett välplanerat hem, det kan vi gå i god för. Ni hittar samtliga kontaktuppgifter på deras hemsida och följ dom gärna på deras sociala medier för läcker inspiration.
Ni hittar dom självklart på instagram: 
JosefssonLjung   |   Karin   |   Erik
Tillbaka till blogg

1 kommentar

Så härlig inspiration!

Emma

Lämna en kommentar