Petit Pink bild frukost på sängen

Få in en ny trend i hemmet med små medel

New trend alert – Petit Pink

Vårens trend gör oss på Jenilin så pirriga – vi vågar verkligen färg i vår! Förra årets stora succéfilm Barbie har lämnat sina spår och tar oss tillbaka till en mer nostalgisk tid, då vi vågade blanda färg och form hej vilt bara för vi tyckte det var fint. Om det matchade var sekundärt. I vår låter vi våra lekfulla sidor ta plats. Tänk oväntade kombinationer.  Färgstarka kulörer som blandas med klassiska stilrena strukturer. På Jenilin har vi valt att kalla trenden Petit Pink. 

Det kan vara överväldigande att våga ta in en ny trend i hemmet. Men det krävs mindre än man tror att börja föra in nya färger eller element i hemmet. Små förändringar gör ofta större skillnad än man tror. Därav vårt temanamn Petit Pink. Lite rosa, stor skillnad.
Här nedan ger vi tips på hur du kan börja introducera en ny färg eller trend i ditt hem. Utan att du behöver spendera massa pengar eller slänga dina gamla saker.

 

Tavelramar

Köp hem målarfärg och måla om tavelramarna - alternativt köp nya tavelramar billigt på second hand att måla om. En ny färgklick runt nuvarande tavlor kommer göra stor skillnad för rummets helhet.
Posters är också ett enkelt sätt att förändra rum efter säsong. 

Gör om möbler

Vill man ta ovan tips snäppet längre kan man ge sig på möblerna i hemmet. Man behöver inte vara speciellt händig. Genom lite slipning och färg kan en äldre möbel bli som ny. En sänggavel kan enkelt förnyas genom att draperas med ny textil. Att ge en neutral stol ny färg på stolsbenen eller byta ut sittdynan är ett enkelt sätt att få in mer färg i hemmet utan att köpa helt nya saker.  

Keramik

En ny mugg till morgonkaffet eller ett nytt serveringsfat. Genom att förändra en liten produkt i hemmet som används mycket kommer trenden direkt göra entré i hemmet utan att du behövt byta ut något. Det är också ett smart sätt att känna efter om en färg eller form passar och är något man vill ha mer av i hemmet. 

Vårt nya varumärke Eggs Back Home skapar färgglad keramik som sätter ny prägel på hemmet.  

Bordsdetaljer

Ett bord går att dekorera både för middagsbjudningar och till vardags. En bordslöpare i säsongens färg & en bukett blommor får gärna pryda bordet dygnet runt. Till en middagsbjudning går det att variera på flera olika sätt med porslin, servetter, dukar och så vidare. Därmed är matbordet en bra punkt att börja för att få in nya trender i hemmet. Byt ut bordsdetaljerna och helgbuketten till en som matchar säsongens trend/färger. 

På Jenilin har vi hämtat hem Himla’s nya fina färger Poetry & Nude på servetter och löpare. Hur söt dukning får man inte till av dessa?!

Tema till middagsbjudningen

Låt oss spinna vidare på middagsbjudningar - låt gästerna vara en del utav temat. Ge en färg, ett tema eller uppmaning inför middagsbjudningen. Exempelvis ”bär något rosa”, ”skapa en drink som din favoritkaraktär hade gillat”, ”ta med en lek från barndomen” eller "ta enbart med snacks i rosa förpackningar/ingredienser". Teman och uppmaningarna kan vara många. Att ge ledtrådar eller tips innan gästerna ens har kommit gör att bjudningen börjar redan innan gästerna klivit in genom dörren. Det gör också middagsgästerna mer delaktiga, och man kan ge en del av planeringen till sina gäster. Win win.

Prydnader i hemmet

Vårt klassiska Jenilin-tips är att ändra smådetaljer i hemmet. Det absolut enklaste är att köpa ljus i en ny färg, byta kuddfodral eller köpa en ny pläd. Börja smått och bygg vidare därifrån. 

Möblera om

Många trender handlar mer om en känsla än det fysiska bohaget. Genom att möblera om ett rum kommer det kännas helt nytt, utan att man fört in nya saker i hemmet. Läs gärna tips om möblering och testa om det går att få in tipsen i hemmet. Ett gratis sätt att få ett nytt rum.  

Byt ut produkter efter säsong

Man behöver inte köpa helt nya saker varje säsong. Men genom att ha vissa textiler, detaljer och liknande framme under olika säsonger kommer hemmet ständigt kännas nytt. Då man hinner glömma saker man inte ser varje dag. Ett exempel är att låta skira och tunna tyger vara framme under sommaren, medan man under vintern låter varmare textiler ligga framme. Man kan variera med lampor, dekorationer, färgval, tyger och liknande. Lek med det som finns hemma. 

Stilleben

Tänk stilleben vid dekoration. Blanda allt från vaser, askar, smycken, ljus, böcker och skapa en blickfångare till detalj i rummet. Ditt stilleben kommer dessutom berätta något om din personlighet. 

Less is more

Prova att plocka bort lite saker som står framme. Genom att ta bort vissa detaljer kommer de möbler och dekorationer som står kvar få mer utrymme. Dessutom minimeras risken att man tröttnar på sina inredningsdetaljer, då allting inte står framme hela tiden.

 

Temat till ära har vi tagit in ett nytt varumärke och fyllt på med lite från våra gamla goingar. Egg Back Home är ett kvinnoägt varumärke där varje produkt skapas förhand i Portugal. Vi hoppas ni tycker om detta varumärke lika mycket som vi gör.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar