Med anledning av kriget i Ukraina

Vi fördömer självklart kriget som just nu pågår i Ukraina. 

För oss på Jenilin är det viktigt med transparens. Vi vill framhäva hållbar produktion - detta genom att ta hänsyn till avstånd till tillverkningsland samt att arbetarna har värdiga arbetsförhållanden. Detta är en stor anledning till att ni inte hittar några produkter från Kina i vårt sortiment.

Däremot har vi tre produkter som i dagsläget tillverkas i Indien: the loop rug från Formgatan, doftpinnar från himla samt servettringar i mässing från Himla. 

Hur är detta relevant med anledning av kriget som pågår i Ukraina? Jo - Kina stödjer Ryssland. Både genom att vägra fördöma kriget och själva utöka sitt exportsamarbete med ryssarna. Deras nya avtal med export från Ryssland är en stor anledning till att Ryssland vågade invadera Ukraina, då avtalen innebär med finansiellt stöd från Kina.
Indien däremot har valt att vara neutrala för att inte förstöra sin relation till Ryssland. Att inte fördöma ett krig utan verklig grund är detsamma som att tycka att det är okej enligt oss. 

Vi vill dela med oss av denna informationen för att ni ska kunna ta ett informerat beslut när ni handlar, då jag tror många av oss är rädda för att indirekt stödja Ryssland. Alla övriga produkter som ni hittar hos oss tillverkas inom Europa, självklart inte i Ryssland. 

Har ni några frågor eller funderingar är ni alltid välkomna att kontakta oss på info@jenilin.com.